ته چین مرغ یک غذای بسیار محبوب و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی نیز شناخته می شود.
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی با ساده ترین و خوشمزه ترین روش ممکن در این مقاله آورده شده است.
ته چین مرغ یک غذای بسیار محبوب و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی نیز شناخته می شود.
برای طرز تهیه مرحله به مرحله ته چین مرغ مجلسی با ما در این مقاله همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
- برنج ایرانی 3 پیمانه
- سینه مرغ 1 عدد کامل
- ماست چکیده 1 پیمانه
- پیاز یک عدد
- زرده تخم مرف 2 عدد
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- کره 50 گرم
- زرشک 100 گرم
- پودر قند 1 قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- دارچین و خلال پسته به مقدارکافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه ته چین مرغ
برای تهیه ته چین مرغ ابتدا مرغ را به همراه دو لیوان آب، یک عدد پیاز، مقداری زردچوبه و دارچین درون یک قابلمه با حرارت متوسط می پزیم تا گوشت مرغ بپزد.
یک تکنیک مهم برای خوشمزه تر شدن ته چین این است که اجازه دهید آب موجود در قابلمه کاملا کشیده شود تا طعم تمام ادویه ها جذب گوشت مرغ شود.
سپس مرغ را از روی حرارت برداشته کمی صبر میکنیم تا خنک شود سپس آن را ریش ریش می کنیم.
مرغ های ریش ریش شده را به همراه مقداری زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه در کمی روغن تفت می دهیم. تفت دادن را ادامه می دهیم تا مرغ با ادویه ها یکدست شود، سپس مرغ را کنار می گذاریم.
زرشک را از بیست دقیقه قبل خیسانده و آبکشی می کنیم. سپس به همراه پودر قند و مقداری کره یا روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا رنگ زرشک ها براق شود، سپس زرشک را کنار می گذاریم.
حالا برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و آب ولرم می خیسانیم. در ادامه یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار می دهیم و آن را تا نیمه پر از آب می کنیم و اجازه می دهیم آب به جوش بیاید.
پس از اینکه آب جوش آمد، ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه پخت اولیه برنج انجام شود.
در این مرحله زرده های تخم مرغ را مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شوند. سپس ماست چکیده را به همراه گلاب و زعفران دم کرده به کاسه اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند.
در این مرحله برنج آبکش شده را به کاسه حاوی تخم مرغ و ماست اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یکدست شود.
قابلمه ای را که برای پخت ته چین در نظر گرفته ایم با کمی روغن چرب می کنیم.
در مرحله بعد نصف مخلوط برنج را کف قابلمه ریخته و با پشت قاشق به خوبی فشرده می کنیم.
سپس مرغ تفت داده شده و زرشک را روی برنج می ریزیم و باقی مانده ی برنج را روی آن می ریزیم.
حالا مجددا برنج را با پشت قاشق فشرده می کنیم. حال تکه های کوچک کره را روی برنج می گذاریم و روی حرارت متوسط به مدت 45 دقیقه قرار می دهیم تا دم بکشد.
سپس آن را از قالب برگردانده و با خلال پسته و زرشک تزیین می کنیم.